AS Bolaks ble stiftet i 1975 av brødrene Reidar, Trygve og Egil Holmefjord. Som sin far var de dyktige brislingfiskere, og tok med seg kunnskapen om å leve av og på havet, og å håndtere fisk på en god måte. Gjennom naturlig vekst i flere generasjoner har familien Holmefjord og deres medarbeidere bygget opp virksomheten til en solid oppdrettsbedrift i Norge.
Brødrene Holmefjord startet opp i oppdrettsnæringens barndom, og måtte derfor utvikle næringen for å utvikle sin bedrift. De hentet villaks fra elvene, produserte rogn og smolt, lagde merder og sydde nøter.
Dette er noe av bakgrunnen for at AS Bolaks i dag er en helintegrert produsent av atlantisk laks. Vi er involvert i alle ledd i prosessen – fra avlsarbeid til ferdig pakket fisk. Det gir oss spesielt gode forutsetninger for å garantere sporbarhet, og å tilpasse produkter etter kundens ønsker.
Respekten for å drive i takt med naturen, er en del av arven fra de tre brødrene. Vi har hele veien hatt et overordnet fokus på kvalitet – både når det gjelder produksjon, forskning, utvikling og kunderelasjoner. Vi skal alltid ha en dokumentert og sporbar kvalitet, og samtidig legge stor vekt på fiskevelferd.
Fra våre fasiliteter på vestkysten av Norge leverer vi laks til det norske og internasjonale markedet.
www.bolaks.no